onsdag 14 januari 2009

Onsdag 14/1


På onsdagar har vi som ni nog redan vet lite drop in då vi är på plats mellan 10-18. Så dessa dagar brukar jag bara boka in ett fåtal "hel-klippningar". Idag bestod dessa klippningarna av Dvärg-Schnauzer båda två.
Det är lite roligt det där, för det är inte sällan som det bokas in flera hundar av samma ras på en å samma dag. Och idag var det alltså dags för att klippa Dvärg-Schnauzer.
Vi startade med Pelle. En helt underbar liten kille.

Pelle före... .... å efter

Han klipptes med maskin på kroppen och benen och ansikte klipps med sax för hand. Han är en rutinerad kille. Han står verkligen som ett ljus på bordet. En eloge för sånna hundar, det blir så mycket lättare att arbeta då. :)


När jobbet var klart var det dags att umgås lite också. Och någon som blev lite förälskad var min lilla tjej Nova. Både Pelle och Nova tyckte att den andre var helt förtjusande så de fick leka ett tag tillsammans innan det var dags för Pelle att följa med matte och husse hem igen.

Sen kom Ninja. Hon är en liten tjej på bara 9 månader. Helt förtjusande!! Man kunde verkligen inte tro att han är så liten för när jag ställde upp henne på bordet betedde hon sig som hon inte gjort annat i hela sitt liv. Mycket duktig för sin ålder. Mvg i uppförande. :)



Ninja Före... .....å efter

Ninja trimmade vi på ryggen medans ben och ansikte klipptes för hand med sax.

Och tuggleksaken hon fick med sig hem av matte för gott uppförande hade hon verkligen gjort sig förtjänt av idag.


Som vanligt kom det in lite kloklippningar under dagen och sista hunden för dagen var Spike, en blandraskille som ägs av Maud och Claes. Ett par goda vänner till vår familj.

Spike


Han tycker inte att det är så där jättekul att klippa klorna, men han blir duktigare för varje gång!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar